Vijesti Društvo Vatrogasci intervenisali 10 puta tokom 48 časova: Rastinje i korov spaljivati uz...

Vatrogasci intervenisali 10 puta tokom 48 časova: Rastinje i korov spaljivati uz provođenje obaveznih mjera opreza!

0

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Derventa upućuje apel građanima da rastinje i korov spaljuju uz provođenje obaveznih mjera opreza.

Iz PVSJ podsjećaju stanovništvo da ne spaljuju korov i nisko raslinje prije nego što o tome ne obavijeste vatrogasce i ne preduzmu sve mjere i radnja da ne dođe do nekontrolisanog sagorijevanja, odnosno, pojave požara na otvorenom prostoru a posebno uz prisustvo jakog vjetra.

Svako izazivanje požara je kažnjivo i fizička lica mogu biti sankcionisana novčanim kaznama od 100 do 1000 KM, a za izazivanje opasnosti predviđene su i zatvorske kazne. Vatrogasno spasilačka jedinica je 18. i 19. marta intervenisala 10 puta i spriječila nastajanje veće materijalne štete, saopšteno je iz PVSJ Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here