Vijesti Najave i obavještenja Veče njemačke kulture u Derventi

Veče njemačke kulture u Derventi

0

Kulturni program “Veče njemačke kulture”, koji Glossa – centar za njemački jezik realizuje zajedno sa partnerima Ambasadom Savezne Republike Njemačke Sarajevo iGoethe-Institutom Bosne i Hercegovine, će 10.10.2015. biti održan u Derventi.

veče-njemačke-kulture-derventa-glossa-centar
VEČE NJEMAČKE KULTURE U DERVENTI – SUBOTA 10.10.2015. OD 18 ČASOVA U CENTRU ZA KULTURU DERVENTA

Ovo će svakako biti dobra prilika za građane Dervente i okoline da se upoznaju sa dijelom velikog kulturnog bogatstva zemalja njemačkog govornog područja. Nastavnici Glossa-centra i saradnici su pripremili bogat program koji obuhvata scenske muzičke, pozorišne, koreografske i literarne nastupe. Kulturni odjel Glossa-centra neće propustiti priliku da publici prikaže kulturu i tradiciju naših prostora, zašto će se pobrinuti Kulturno i umjetničko društvo “Bosiljak” iz Dervente. Vokalno muzičko izvođenje će ostvariti hor “Mozaik” iz Dervente, dok će instrumentalni dio izvesti učenici Osnovne muzičke škole Derventa. Za kraj programa, već tradicionalno, publiku očekuje projekcija višestruko nagrađivanog njemačkog filma sa prevodom.

Program počinje u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Program “Večeri njemačke kulture”:

– Muzičko vokalno izvođenje
• Hor „Mozaik“ Derventa
– Recitovanje njemačke poezije
• Katarina Gojković (OŠ „Nikola Tesla“, Derventa): „Gefunden“ (J.W. Goethe)
• Boris Gozdenović (OŠ „Nikola Tesla“, Derventa): „Wir“ (Imela Brender)
– Pozorišna predstava
• „Pozorište Igralište Radilište Laktaši“ (B. Dronjak / I. Dojčinović): „Ansichten eines Clowns“
– Muzičko instrumentalno izvođenje – Osnovna muzička škola Derventa
• Jovan Stefanović (solo) – Jochann Pechelberg: „Kanon in D“
• Jovana Stefanović & Marija Karanović (duo) – Jochann Sebastian Bach: „Badinerie“
• Indiana Kosijer (solo) – Robert Shumann: „Walzer“
– Nastup KUD „Bosiljak“, Derventa
– Projekcija njemačkog filma sa prevodom

SEMINAR ZA NASTAVNIKE – RADIONICA

Kulturnom programu će prethoditi stručna radionica za nastavnike osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Izrada i dizajniranje nastavnog materijala, obrada njemačkih filmova u nastavi”. Radionica je namijenjena nastavnicima njemačkog jezika kao i ostalim nastavnicima koji žele metodički oblikovati nastavu filma i steći saznanja o izradi nastavnog materijala i korišćenja istih u nastavi na temu „Film u nastavi“, kao i o upotrebi gotovih pisanih, vizualnih, video i audio nastavnih materijala. Ovaj seminar/radionica će se održati u prostorijamaGlossa-centra Derventa u ulici Cara Lazara 45 sa početkom u 14 časova. Radionica će se odvijati na srpskom/hrvatskom/bosanskom jeziku.

Prijavu za radionicu je moguće preuzeti klikom na link u produžetku: Formular za prijavu.

Popunjenu prijavu je neophodno dostaviti na adresu [email protected] najkasnije do 9.10.2015. Broj mjesta je ograničen.

Podršku i partnerstvo pri realizaciji ovog projekta pružaju Ambasada Savezne Republike Njemačke Sarajevo i Goethe-Institut Bosne i Hercegovine. Partneri manifestacije su takođeOpština Derventa i Centar za kulturu Derventa. Medijski partner manifestacije je Derventski list.

 glossa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here