Vijesti Kultura i obrazovanje Veliko interesovanje: Mladi glumac Milan Dimić odigrao monodramu o Dušku Trifunoviću

Veliko interesovanje: Mladi glumac Milan Dimić odigrao monodramu o Dušku Trifunoviću

0

U prepunoj sali Narodne biblioteke “Branko Radičević” sinoć je mladi glumac Milan Dimić iz Pala izveo autorsku monodramu “Ima neka tajna veza”, inspirisanu likom i djelom legendarnog srpskog pjesnika Duška Trifunovića.

Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, a ideju da “oživi” Duška Trifunovića dobio je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci kada je zajedno sa kolegama dobio zadatak da naprave djelo o nekom od umjetnika.

– Prožeta je stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova poput “Ima neka tajna veza”, “Glavo luda”, “Zlatna ribica”, “Šta bi dao da si na mom mjestu” i slično. U predstavi igram Trifunovića, a pojavljuje se još 5 likova koji publici približavaju Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života, od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu, rekao je autor predstave.

Predstava je za kratak period odigrana više od 35 puta duž cijele BiH, a izvedena je i na međunarodnim festivalima i to “Brankovo kolo” u Novom Sadu, na Teatar festu monodrame u Banjoj Luci, na zaječarskim “Danima Zorana Radmilovića” i “Danima Danila Lazovića” u Priboju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here