Vijesti Kultura i obrazovanje Vesna Dedić promovisala roman “Ničija”: “Ljubav je utjeha za samoću”

Vesna Dedić promovisala roman “Ničija”: “Ljubav je utjeha za samoću”

0

Na Trgu oslobođenja, ispred Narodne biblioteke, sinoć je održana promocija novog romana “Ničija”, autorke Vesne Dedić.

IMG_0190
Foto: Ivan Živković

Glavna junakinja romana Danka veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš. Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Štokholmu njih dve prolaze decenije trošeči godine kao sate, opisala je autorka.

Vesna je ovu knjigu napisala uz stručnu pomoć kardiologa doktora Srđana Raspopovića, ginekologa doktora Zorana Maričića, dugogodišnjeg sudije i notara Marijane Sekulić. Sam naziv knjige inspirisan je baladom Ane Bekute “Ničija”, a kao inspiracija poslužile su i pesme Željka Joksimovića, Saše Matića, i Zdravka Čolića.

-Roman počinje rečenicom „Ljubav je uteha za samoću“. I verujem da u mnogim slučajevima jeste tako i da smo mi, žene i devojke, često neiskrene prema samima sebi, jer tvrdimo da nekoga volimo, u vezi, braku ili pak prijateljstvu, a u stvari istina je da smo sa nekim zato što se plašimo samoće, pojasnila je Dedićeva na sinoćnjoj promociji.

Poznata autorka, koja je krajem prošlog ljeta takođe bila gost Dervente, posebne komplimente uputila je upravo našoj opštini, rekavši da se uvijek vraća u gradove u kojima se osjeća lijepo.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here