Vijesti Kultura i obrazovanje “U našoj istoriji nema većeg praznika”: Održano “Drugo Vidovdansko veče” u Derventi...

“U našoj istoriji nema većeg praznika”: Održano “Drugo Vidovdansko veče” u Derventi – FOTO

0

Derventsko Kolo srpskih sestara “Carica Milica” organizovalo je večeras “Drugo Vidovdansko veče” i tako, drugu godinu u nizu, ovaj veliki praznik obilježen je i u našoj opštini.

Na ovaj način, kolo nastoji očuvati vidovdansku tradiciju, kaže predsjednica udruženja Đurđa Pijetlović.

Vidovdan je najznačajniji dan u našoj istoriji i na ovaj način želimo da očuvamo sjećanje na ovaj praznik i u našoj lokalnoj zajednici, poručila je Pijetlovićka.

Svečanost, koja je zbog lošeg vremena održana u hramu “Uspenja Presvete Bogorodice”, započela je himnom “Moja republika” u izvođenju Etno grupe SKUD “Derventa.”

Glumica Jovanka Milovanović je izvela odlomak iz “Gorskog vijenca”, dok su Nikolaj Stanić, Dijana Davidović Đukić i SCP društvo “Sveti Georgije” iz Prnjavora pjevali i recitovali neke od najljepših tradicionalnih pjesama i stihova posvećenih Vidovdanu. Članovi KUDM “Bosiljak” iz Dervente pobrinuli su se za da ova prilika ne prođe bez nastupa folklornog društva.

Događaj je i ove godine privukao veliki broj posjetilaca.

 

 

 

 

 

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here