Vijesti Kultura i obrazovanje “U našoj istoriji nema većeg praznika”: Održano “Drugo Vidovdansko veče” u Derventi...

“U našoj istoriji nema većeg praznika”: Održano “Drugo Vidovdansko veče” u Derventi – FOTO

0

Derventsko Kolo srpskih sestara “Carica Milica” organizovalo je večeras “Drugo Vidovdansko veče” i tako, drugu godinu u nizu, ovaj veliki praznik obilježen je i u našoj opštini.

Na ovaj način, kolo nastoji očuvati vidovdansku tradiciju, kaže predsjednica udruženja Đurđa Pijetlović.

Vidovdan je najznačajniji dan u našoj istoriji i na ovaj način želimo da očuvamo sjećanje na ovaj praznik i u našoj lokalnoj zajednici, poručila je Pijetlovićka.

Svečanost, koja je zbog lošeg vremena održana u hramu “Uspenja Presvete Bogorodice”, započela je himnom “Moja republika” u izvođenju Etno grupe SKUD “Derventa.”

Glumica Jovanka Milovanović je izvela odlomak iz “Gorskog vijenca”, dok su Nikolaj Stanić, Dijana Davidović Đukić i SCP društvo “Sveti Georgije” iz Prnjavora pjevali i recitovali neke od najljepših tradicionalnih pjesama i stihova posvećenih Vidovdanu. Članovi KUDM “Bosiljak” iz Dervente pobrinuli su se za da ova prilika ne prođe bez nastupa folklornog društva.

Događaj je i ove godine privukao veliki broj posjetilaca.

 

 

 

 

 

 

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here