Vijesti Društvo Više djece veća radost

Više djece veća radost

0

Načelnik opštine, Milorad Simić je organizovao prijem za majke koje su u ovoj godini rodile treće i više djece. Ovo je treći prijem majki u ovoj godini, koje su imale prilike da im se uruči pomoć optine Derventa u iznosu od 600 maraka. Ovog puta nije bilo dvojki ili trojki za koje je predviđena pomoć u iznosu od 2 hiljade maraka. Ukupno, u ovoj godini  je 40 majki je dobilo ovu pomoć.

Vise djece, veca radost (1)

– Ovo je simbolična nagrada, ali je veći znak pažnje prema majkama koje su imaju hrabrosti da se odluče na rađanje više djece, a to nije danas lako finansiski izdržati. To je velika radost za roditelje i sve nas u društvu, a ja se nadam da će ubuduće biti mnogo više mladih majki sa više djece, rekao je načelnik opštine Derventa, Milorad Simić.

Majke su izrazile svoju zahvalnost za pomoć koju im je uručena i uglavnom će tu pomoć iskoristiti za nabvaku odjeće i higijenskih sredtava za svoju novorođenčad.

Vise djece, veca radost (2)

– Veoma sam sretna što imam troje djece, a od rađanja nisam odustala, pa ako zdravlje posluži biće još djece. Ova pomoć iz opštine je znak pažnje, koja u svakom slučaju daje nama majkama veliku podršku, a za mene i moju porodicu više  djece u kući je veća radost i životno zadovoljstvo, koje se ne može platiti niti opisati tako jednostvano, kaže Nada Simić iz Pojezne.

Načelnik Odjelenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Derventa Mirsad Bećirović je saopštio, da će majke i u idućoj godini moći računati na ovakve jednokratne pomoći, za svako rođeno treće i više djece u toj godini, jer su sredstva planirana budžetom opštine i za iduću godinu.

U preiodu od devetog do dvanestog mjeseca ove godine, majke koje su rodile troje djece su, Maletić Milanka,Kukić Hidanović Ljubinka, Simić Nada, Kukić Vesna, Kovačević Danica Railić Milosava, Čolić Nela, Starčević Slađana,Tanasić Vesna, Tadić Brankica, Lazarević Nataša i Husić Ramiza, dok su četvrto dijete rodile majke,Turudić Dušanka, Mujanić Alisa i Jović Nevena.

Svim bebama i njihovoj braći i sestrama uručen je novogodišnji poklon paketić sa slatkišima, a načelnik je majkama darivao cvijeće.

Savko Pećić Pesa

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here