Vijesti Kultura i obrazovanje “Vihor”: Promocija derventskog pjesništva

“Vihor”: Promocija derventskog pjesništva

0

Članovi Srpskog Književnog kluba “Vihor” protekle nedjelje bili su gosti Kulturno-prosvjetnog društva “Vaso Pelagić” u Pelagićevu i učestvovali na književnoj večeri pod nazivom “Gori lila uoči Ilina”. Tom prilikom je promovisana zajednička zbirka četrdeset autora, u kojoj su zastupljene pjesme i derventskih pjesnika Milorada Miše Đurđevića, Vere Koropkin Ratkovac i Jelene Đurđević.

Srpski-knjizevni-klub-Vihor

Društvo književnika “Snaga riječi” iz Prijedora izdalo je najnoviji zbornik radova pod nazivom “Prijedorski kniiževni karavan 2015” u kojem se nalaze i pjesme derventskih stvaralaca Savka Pećića Pese, Vere Koropkin Ratkovac, Gorice Đurđević, Ivane Ratkovac i Milorada Miše Đurđevića.

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske, u izdanju biblioteke Matice srpske Novi Sad, objavio je zbornik književnih radova “Zavještanja 2015” u kojem su zastupljene i dvije pjesme Milorada Miše Đurđevića, predsjednika derventskog SKK “Vihor” koji je i na ovaj način, u inostranstvu,promovisao stvaralaštvo ovog književnog kluba i Derventu.

derventa.ba

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here