Vijesti Kultura i obrazovanje ,,Vihor,, u Inđiji

,,Vihor,, u Inđiji

0

I ovogodišnji najmasovniji i najveći susreti pjesnika na Balkanu, koji se održavaju u malom srijemskom gradiću Inđiji, pod nazivom ”Garavi sokak”, nisu protekli bez Dervenćana. Ovo su bili 22. pjesnički susreti posvećeni poznatom pjesniku ravnice i garavih sokaka, Miroslavu Miki Antiću. Susreti su održani 17. septembra gdje je učestvovalo više od 120 pjesnika iz čitavog svijeta, a najviše s prostora bivše Jugoslavije. Na ovogodišnji konkurs, za objavljivanje zbornika ”Garavi sokak” prijavilo se više od 800 pjesnika sa više od tri hiljade pjesama, od kojih se 320 našlo u zborniku, među kojima je i pjesma Savka Pećića Pese iz Dervente.

Vihorasi u Indjiji

Organizatori vrše izbor dolaska pjesnika na susrete po kvalitetu i afirmaciji stvaralaštva, tako da na susretima ne mogu učestvovati svi, koji su konkurisali i objavljeni u zborniku. Dervenćani su imali tu čast da su već deset godina zaredom uvijek bili rado viđeni gosti u Inđiji i na taj način reprezentovali dio kulturnog stvaralaštva našeg grada.

Ove godine na susretu su bila još dva Dervenćanina, Ago Haurdić, koji živi i djeluje u Kumanovu Makedonija i Majo Danilović, već afirmisani pjesnik iz Beograda. Odlazak u Inđiju omogućila je opština Derventa i načelnik opštine Milorad Simić.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here