Vijesti Kultura i obrazovanje Vihoraši u Inđiji

Vihoraši u Inđiji

0

Više od 800 pjesnika iz čitavog svijeta učestvovalo je na 23. međunarodnom konkursu da bi bilo zastupljeno u Zborniku pjesama ”Garavi sokak”, koji se odražava u Inđiji u organizaciji Književni kluba ”Mika Antić” iz istoimenog grada. Ova pjesnička manifestacija je posvećena poznatom pjesniku i piscu ”Plavog čuperka” Miki Antiću.

Vihorasi u Indjiji 2

Od 800 pjesnika i više od 2400 pjesama za zbornik ”Garavi sokak” odabrano je i objavljeno 296 pjesama, a među kojima su i pjesme derventskih autora, članova ”Vihora”: Vere Ratkovac, Aleksnadre Marilović, Savka Pećića Pese, Slavke Pokrajaca i Nenada Simića.

Susret pjesnika je održan prošlog vikenda, na kome su prisustvovali pjesnici iz Dervente, Vera Ratkovac, Savko Pećić Pesa i Slavko Pokrajac.

Vihorasi u Indjiji 1

Svakom pjesniku koji je zastupljen u zborniku i prisustvovao na 23. međunarodnim susretima pjesnika u Inđiji dodijeljen je zbornik i povelja o učešću na susretima ”Garavi sokak 2012.”

Intresantno je napomenuti da je za knjigu korice ilustrovao pjesnik, Dervenćanin Majo Danilović, koji sada živi u Beogradu, a stalni je učesnik na ovim susretima. Odlazak pjesnika u Inđiju je pomgao načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here