Vijesti Kultura i obrazovanje “U susret proljeću”: Violinistkinja Natalija Todorović i pijanista Vlado Danić ponovo gosti...

“U susret proljeću”: Violinistkinja Natalija Todorović i pijanista Vlado Danić ponovo gosti Dervente

0

U Centru za kulturu u srijedu (22. marta) očekuje nas koncert violinistkinje Natalije Todorović uz klavirsku saradnju Vlade Danića.

Koncert koji nosi naziv „U susret proljeću“ donijeće nam djela Mocarta, Betovena, Šuberta, Sarasatea, kao i Todorovićkine vlastite kompozicije.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi profesora Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi profesora Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi profesora Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom. Kao student bila je stipendista Fondacije za najbolje studente “Milan Jelić”, “Petar Kočić”, stipendista Austrijske barokne akademije u Gmundenu.

Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima i festivalima, a već 16 godina radi kao profesorica violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima kako na republičkim, tako i na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Bavi se komponovanjem djela za violinu i gudače.

Vlado Danić, pijanista, rođen je 1984. godine u Drvaru. Srednje muzičko obrazovanje i Muzičku akademiju završio je u Banjaluci u klasi profesora Nevene Popović. Angažovan je u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” kao klavirski saradnik-korepetitor na gudačkom, duvačkom i odsjeku za solo pjevanje. Koncertno i u nastavi sarađivao je sa klasama profesora Slobodana Gerića, Maje Jokanović, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Branislava Petrovića.

Koncert u Derventi zakazan je za 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here