Vijesti Društvo Više od 500 učesnika: Delegacija Dervente na Danima Srbije i Republike Srpske...

Više od 500 učesnika: Delegacija Dervente na Danima Srbije i Republike Srpske u Vićenci – FOTO

1

Na poziv KUD „Sloga“ i Saveza Srba u Italiji iz Basana delegacije Dervente i Stanara prisustvovale su u subotu tradicionalnoj manifestaciji Dani Srbije i Republike Srpske u Vićenci koja je okupila više od 500 Srba iz dijaspore.

Derventsku delegaciju predvodio je načelnik opštine Milorad Simić, a pored njega naš grad su predstavljali zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, zamjenik predsjednika Skupštine opštine Slaven Gojković, načelnici odjeljenja Borivoje Golubović i Goran Jevtić, te derventski privrednik Milanko Biks Balešević, koji je u tom gradu živio i radio punih 10 godina.

Načelnik Simić ovom prilikom poklonio je domaćinima plaketu opštine Derventa, dok  su predstavnici srpskih udruženja načelniku uručili zahvalnicu za podršku društvu.

Dervenćani su iskoristili priliku i posjetili lokalni muzej posvećen Prvom svjetskom ratu.

Simbolični pokloni opštine Derventa, kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo, uručeni su i porodicama Bogdanović, Balesević, Babić, Vukičević, Perić, Pijetlović i Ćorić, porijeklom iz Crnče, Male Sočanice i Osinje.

Ovakva druženja ohrabruju našu mladu dijasporu da se premosti Drina, da se ukaže na značaj ovog praznika, te kao dokaz da nas matica nije zaboravila, stoji u pozivu organizatora, koji je upriličio bogat kulturno-umjetnički program.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Pravi predstavnici Dervente. Lijepi i simpaticni. Lijepo obuceni. Svi do jenog u sportskim patikama. Niko u cipelama. Upravo onako kako se hoda po Derventi. Trenerke, patike. Vrhunac elegancije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here