Vijesti Kultura i obrazovanje Više upisanih: Svim derventskim prvačićima na poklon školske torbe – FOTO

Više upisanih: Svim derventskim prvačićima na poklon školske torbe – FOTO

0

Kao i nekoliko godina unazad, i danas su, na početku školske godine, svi prvačići u derventskom osnovnim školama od lokalne zajednice dobili školske torbe i osnovni pribor.

Načelnik opštine Milorad Simić đačke torbe je uručio prvačićima Osnovne škole “Nikola Tesla”, tačnije za njih 132 podijeljenih u 5 odjeljenja.

– Posebno nam je zadovoljstvo jer je, pored radosti djece, u ovoj školi upisano 23 učenika više nego prošle godine. Djecu trebamo rađati da bi bili srećniji i bilo nas više, uprkos svim nedaćama, kazao je Simić, podsjećajući da je proširen i kapacitet vrtića “Trol”.

Svoje torbe i pribor danas su dobili i učenici u svim drugim centralnim i područnim školama naše opštine.

Inače, u derventskim osnovnim školama upisano je 251 osnovaca, što je za 53 učenika više nego prethodne.

S obrzirom da je Vlada Srpske učenicima osigurala besplatne udžbenike za prva dva razreda, osjetno je smanjen finansijski udar na novčenike roditelja đaka ovog uzrasta.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here