Vijesti Društvo Višedecenijska želja konačno ispunjena: Četrdeset domaćinstava Donjeg Višnjika priključeno na vodovodnu mrežu...

Višedecenijska želja konačno ispunjena: Četrdeset domaćinstava Donjeg Višnjika priključeno na vodovodnu mrežu – FOTO

0

Saradnjom grada Derventa i opštine Brod, uz podršku mještana i Ambasade SAD-a, vodovodna mreža je ovih dana proširena i na 40 domaćinstava u Donjem Višnjiku.

U vodovodni krak dužine oko osam kilometara grad Derventa je za nabavku cijevi i ostalog neophodnog materijala iz budžeta uložio 33.824 KM, dok su domaćinstva prikupila po 1.500 KM, odnosno ukupno 60.000 KM.

Radove je izvelo preduzeće “Komunalac” iz Broda.

Ovo je istorijski događaj za nas, jer težimo još od prije rata da dobijemo vodu, što nam se evo sada ostvarilo. Projekat smo realizovali zajednički sa Gradskom upravom Derventa, dijelom pomoć opštine Brod, Ambasada SAD-a i mi mještatni smo učestvovali, istakao je Pejo Guberac predsjednik MZ Donji Višnjik.

Radovi na ovom vodovodu započeli su 2022. godine kada je izgrađena hidrostanica i glavni cjevovod od Broda do Donjeg Višnjika u dužini od oko 1440 metara. Posao vrijedan 60.000 KM je realizovan zahvaljujući donaciji Ambasade SAD-a od 40.000 KM, te ulaganju opštine Brod i grada Dervente od po 10.000 KM.

Hvala svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat realizuje, na bilo koji način. Voda je nasušna potreba i nekad nismo svjesni koliko nam znači. Hvala i opštini Brod, koja je podržala ovu priču i vodu smo doveli sa njihovog vodovoda. Isto tako smo mi uradili kada je u pitanju Barica, koja graniči sa našom lokalnom zajednicom, a pripada njihovoj teritoriji, rekao je ovom prilikom Milorad Simić, gradonačelnik Dervente.

Svečanosti su prisustvovali fra Mirko Filipović, narodni poslanik Igor Žunić, direktor derventskog „Komunalca“ Denis Pijetlović, te  direktor „Komvod“ Brod Ljubica Jovanović i tehnički direktor Novo Šljivić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here