Vijesti Društvo Višestruko značajan projekat: Potpisan ugovor o izgradnji parka “9. januar”

Višestruko značajan projekat: Potpisan ugovor o izgradnji parka “9. januar”

1

Načelnik opštine Milorad Simić, u ime lokalne zajednice, i Savo Ružojčić, predstavnik grupe izvođača radova okupljenih oko firme “Geokop”, potpisali su danas ugovor o izgradnji parka “9. januar”.

Ovaj značajni projekat finansiraće zajedničkim sredstvima Vlada Republike Srpske i opština Derventa u iznosima od 350.000, odnosno 115.000 maraka. Dio je to od ukupno 3 miliona maraka koje će ove godine biti uloženi u Derventu, istakao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Derventa će biti bogatija za jednu novu ljepotu i ja se nadam da će do Dana opštine on biti i završen. Posebno mi je drago što mi to radimo upravo u ovom trenutku jer se ponovo borimo za rođendan Srpske. Park “9. januar” će imati obrise Republike Srpske i svaka lokalna zajednica moći će učestvati u njegovom kreiranju, rekao je Simić.

Inače, idejno rješenje za prvu fazu, koja se odnosi na parcelu od 5.000 kvadrata na kojoj se nekada nalazila Osnovna škola “Zdravko Čelar”, je završeno i predstavljeno javnosti.

>> Idejno rješenje parka “9. januar” pogledajte OVDJE.

Na površini koja je već pripremljena za radove izgradiće se dječije igralište, ljetna koncertna bina, fontana, teretana na otvorenom, staze za šetnju i trg u obliku Republike Srpske na kojem će svaka opština Srpske imati mogućnost da zasadi svoje drvo.

Gradnja bi trebalo da traje 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a uvođenje u posao bi trebalo da bude najdalje 20 dana od potpisivanja ugovora sa izvođačem radova, rečeno je ranije u Opštinskoj upravi Derventa.

Novoizgrađeni park će u narednim fazama pješačkim mostom preko ukrine biti povezan sa Gradskim parkom.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Podrzavam, ali ima li ideja da se napravi jedna nova skola?

    “19. April” je mala i pokriva dio svoj dio, a “Nikola Tesla” je pred rusenjem.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here