Vijesti Društvo Višković: Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za borački dodatak

Višković: Od ponedjeljka podnošenje zahtjeva za borački dodatak

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će od ponedjeljka, 11. septembra, svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, moći da podnesu zahtjev za borački dodatak, za šta će u budžetu Srpske za narednu godinu biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.

Višković je rekao da institucije Srpske svakodnevno pokušavaju da riješe pitanje boračke populacije.

Do Nove godine hoćemo da vidimo koliki je to broj i koji status. Od Nove godine svi borci će imati ista prava, gdje će mjesečno davanje biti tri KM po mjesecu učešća u stvaranju Republike Srpske, naveo je Višković.

Premijer je podsjetio da su do sada borački dodatak primala lica koja su imala 60 godina i bili borci od prve do pete kategorije, a sada će moći u njemu da uživaju svi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here