Vijesti Društvo “Viva la muzika” – VIDEO

“Viva la muzika” – VIDEO

0

Povodom kulturne manifestacije “Proljeće u Derventi 2015”, Osnovna škola “Nikola Tesla” i učenici Muzičke škole u Derventi, organizovali su koncert ozbiljne muzike pod nazivom “Viva la muzika”.

Viva la musica

Bio je ovo jubilarni, deseti koncert na kome su, pored učenika Muzičke škole iz Dervente, učestvovali i učenici muzičkih škola iz Prnjavora, Doboja, Banjaluke te studenti Akademije umjetnosti iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva, na harmonici, gitari, violini, flauti i klaviru.U programu je učestvovala i plesna grupa iz Muzičkog društva “Isidor Bajić” iz Doboja.

Koncertu je prisustvovao zamjenik načelnika Siniša Jeftić i Milorad Divnić, začetnik ove manifestacije i bivši direktor škole. Divnić je čestitao jubilej i poželio učenicima i nastavnicima muzičke škole uspješan rad i osvrnuo se na vrijeme kada je škola počinjala sa radom.

“Muzička škola je počela sa radom 2. oktobra 1995. godine u obnovljenim prostorijama u potkrovlju Osnovne škole “Nikola Tesla”. Tada je upisan 61 učenik na tri instrumenta. Nabavljeni su klavir, harmonike i gitare, neki instrumenti su donacija, a neke smo nabavili vlastitim sredstvima. Učenici ove škole postigli su značajne rezultate na republičkim i saveznim takmičenjima i školi donijeli mnogo nagrada i značajnih priznanja”, rekao je Divnić.

Po riječima sadašnjeg direktora škole Elvire Miljić i danas se nastava odvija na tri instrumenta, klavir, harmonika i gitara. Nastavu pohađa 115 učenika sa kojima radi 10 profesora muzike.

Deset učenika ove škole je nastavilo školovanje u prestižnim muzičkim centrima, a neki od njih danas rade kao muzički pedagozi.

Publika je, u punoj sali Centra za kulturu,uživala u djelima klasika ozbiljne muzike.

derventa.ba

Isječak iz Novosti TV Kanal 3, emitovanih 28. marta:

TV Kanal 3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here