Vijesti Društvo Vlada RS: Derventi na upravljanje dva stana za socijalne kategorije

Vlada RS: Derventi na upravljanje dva stana za socijalne kategorije

0

Vlada Republike Srpske je na 105. redovnoj sjednici, održanoj 26. decembra 2016. godine, donijela Odluku o prenosu prava upravljanja na nepokretnostima sa nadležnih ministarstava na lokalne zajednice.

Predmetnom Odlukom je na Opštinu Derventa preneseno pravo upravljanja nad dvije stambene jedinice-stana, u ulici Srpske vojske, površine 44 m2 i u ulici Njegoševa, površine 45 m2.

U utorak je, u prostorijama Administrativnog centra Vlade RS izvršena primopredaja ključeva i dokumentacije stambenih jedinica, čime je i zvanično izvršen prenos prava upravljanja sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske na opštinu Derventa. Ključeve stanova zamjeniku načelnika Siniši Jeftiću i direktoru Centra za socijalni rad Samiri Fejzi uručila je Branka Sladojević, pomoćnik ministra u Resoru za socijalnu, porodičnu i dječiju zaštitu Republike Srpske.

Predajući ključeve predstavnicima jedanaest lokalnih zajednica za ukupno 21 stan, Sladojevićeva je rekla da je riječ o neotkupljenim stanovima iz sistema Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i naglasila da korisnici mogu biti višečlane porodice, djeca bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, samci, starije osobe bez porodične brige, odnosno osobe u stanju socijalne potrebe.

– Opštine su dužne da privremeni smještaj dodijele korisnicima socijalne zaštite na prijedlog nadležnog Centra za socijalni rad. Namjera nam je da pomognemo opštinama u zbrinjavanju korisnika socijalne zaštite, dodala je Sladojevićeva i naglasila da će ovim opštine biti rasterećene izdvajanja sredstava za smještaj korisnika socijalne pomoći, ali i da će socijalne probleme moći da rješavaju na nivou lokalne zajednice.

Pravo na upravljanje stambenim jedinicama su, pored Dervente, dobili Prijedor, Gradiška, Banjaluka, Doboj, Kozarska Dubica, Novi Grad, Teslić, Šipovo, Šamac i Bileća.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here