Vijesti Politika Vlada RS će podržati nove projekte

Vlada RS će podržati nove projekte

0

Ministar finansija RS Aleksandar Džombić izjavio je da su u Derventi, zahvaljujući kreditima Investici-ono-razvojne banke RS od 2,5 miliona maraka, obnovljene stare zgrade Gimnazije i Centra za kulturu, regulisan vodotok i asfaltarani lokalni putevi.

Džombić je, poslije razgovora sa načelnžom Dervente Miloradom Simićem, najavio podršku Vlade RS za nove projekte koje je kandidovala ova opština i pohvalio lokalno rukovodstvo za domaćinsko trošenje novca.

On je rekao i da će opštini Derventa biti dodijeljena značajna sredstva kako bi sanirala posljedice nedavnih poplava, koje su procijenjene na oko 14,5 mižona maraka.

Džombić je tokom posjete Derventi obišao i pogone firme “Sanino” koja je koristila kredit IRB-a za proširenje proizvodnih kapaciteta. Direktor “Sanina” Radovan Pazurević rekao je da ovo preduzeće trenutno zapošljava oko 680 radnža i da će do kraja godine posao naći još pedesetak novih radnika.

Č. V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here