Vijesti Privreda Vlada RS podržava prijedloge „Sanina“ i „Beme“

Vlada RS podržava prijedloge „Sanina“ i „Beme“

0

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić istakao je u razgovoru sa menadžmentom preduzeća “Sanino” iz Dervente i “Bema” iz Banjaluke da će Vlada dati punu podršku svim konstruktivnim prijedlozima i rješenjima koja će doprinijeti povećanju broja zaposlenih i širenju kapaciteta proizvodnje.

Vlada RS podrzava prijedloge Sanina i Beme

Predstavnici dvije kompanije, koje se bave prizvodnjom obuće i zapošljavaju oko 1 900 radnika, u razgovoru sa Džombićem istakli su da im najveće probleme predstavljaju pitanja carinske politike i bankarskih garancija, koja treba da rješavaju institucije na nivou BiH, prenose agencije.

Oni kažu da već godinama te institucije ništa ne čine da olakšaju funkcionisanje ove industrijske grane, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Direktor preduzeća “Sanino” Radovan Pazurević rekao je da je ovo preduzeće u toku godine zaposlilo više od 70 radnika i da namjeravaju da sa banjalučkom “Bemom” dodatno razviju proizvodni asortiman.

Na sastanku je konstatovano da postoji očigledan deficit potrebnih kadrova u kožarskoj, obućarskoj i tekstilnoj industriji i da, u narednom periodu, ozbiljnije treba razmotriti načine i modele kako obezbjediti potreban školovan kadar, navodi se u saopštenju.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here