Vijesti Kultura i obrazovanje Vladimir Kecmanović sutra gost Narodne biblioteke

Vladimir Kecmanović sutra gost Narodne biblioteke

1

Vladimir Kecmanović, jedan od najboljih i najčitanijih srpskih pisaca današnjice, predstaviće dio svog dosadašnjeg rada i posljednji roman “Kada đavoli polete” u derventskoj Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ 16. juna.

Vladimir Kecmanović je rođen 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je opštu književnost sa teorijom književnosti diplomirao 1997. na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Do sada je objavio romane „Poslednja šansa“, „Sadržaj šupljine“, „Feliks“ (uži izbor za NIN-ovu nagradu), „Top je bio vreo“, „Sibir“, „Kainov ožiljak“ (sa Dejanom Stojiljkovićem), „Osama“, „Nemanjići“, te zbirke pripovedaka „Zidovi koji se ruše“ i „Kao u sobi sa ogledalima“.

Koscenarista je filmova „Neprijatelj“ (2009) i „Top je bio vreo“ (2013), kao i serije „Seneke nad Balkanom“.

Kecmanovićeva proza prevođena je na engleski, francuski, nemački, ukrajinski i rumunski jezik.

Vlasnik je i urednik izdavačke kuće VIA, te urednik Kulturno-umetničkog programa Radio-televizije Srbije. Kolumnista je listova „Politika“, „Večernje novosti“ i „Glas Srpske“.
Dobitnik je stipendije fondacije “Borislav Pekić” i nagrada “Ivo Andrić”, “Branko Ćopić”, “Meša Selimović”, “Hit libris”, “Vitez srpske književnosti”, “Pečat vremena” i Velike Andrićeve nagrade instituta u Andrićgradu.

Gostovanje u Derventi zakazano je za 19.30 časova.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Vau, ovo je zaista odličan pisac! Želio bih takođe da naglasim da je ovo veoma dobra prilika za ćaskanje sa pravim piscem za sve koji vole da čitaju, ali i potencijalne književnike iz naše zajednice. Ko god da je organizovao posjetu, my compliments! Vidimo se!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here