Vijesti Politika Vlajki: “Promjene uz pomoć naroda”

Vlajki: “Promjene uz pomoć naroda”

0

Potpredsjednik Republike Srpske prof. dr Emil Vlajki, održao je predavanje na temu “Politička, ekonomska i socijalna situacija u Republici Srpskoj” u Centru za kulturu u Derventi.

Vlajki - Promjene uz pomoc naroda

“Potrebno je da vladajuće i opozicione stranke hitno iniciraju stvaranje širokog patriotskog fronta sastavljenog od stručnih ljudi koji znaju narod izvesti iz krize, raditi na poboljšanju ekonomskih i socijalnih problema. Do većih promjena u našoj zemlji neće doći dok se narod ne organizuje. Krajnje je vrijeme, ukoliko ne dođe do povijesnog kompromisa triju naroda u BiH, da se RS mora proglasiti samostalnom. Krajnje površno i neodgovorno je zastupanje da su granice na Balkanu  fiksirane, a svjedoci smo da je u Brčko Distiktu napravljena jedna crta na karti koja do sada nije postojala. To je ona politika koja želi Republiku Srpsku da podijeli na dva dijela. Moramo se odrediti i kome dijelu svijeta želimo da se priklonimo, gdje vidimo svoju budućnost i sigurnost. Imao sam hrabrosti i da Dodiku kažem mnoge stvari. Mnogo je problema na lokalnom nivu, dosta njih se krije iza imena i lika Milorada Dodika – govorio je Vlajki na predavanju u Derveni.

Okupljeni građani su pitali gosta gdje vidi izlaz iz postojeće krize i može li doći do promjena u skorije vrijeme?

“Potrebno je da se narod organizuje, više solidariše. Na vlast trebaju doći pošteni političari, oni koji će narodu ponuditi promjene, a ne samo nastojati od naroda uzeti što više” rekao je Vlajki.

Posavske novosti

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here