Vijesti Politika Vlajki: “Promjene uz pomoć naroda”

Vlajki: “Promjene uz pomoć naroda”

0

Potpredsjednik Republike Srpske prof. dr Emil Vlajki, održao je predavanje na temu “Politička, ekonomska i socijalna situacija u Republici Srpskoj” u Centru za kulturu u Derventi.

Vlajki - Promjene uz pomoc naroda

“Potrebno je da vladajuće i opozicione stranke hitno iniciraju stvaranje širokog patriotskog fronta sastavljenog od stručnih ljudi koji znaju narod izvesti iz krize, raditi na poboljšanju ekonomskih i socijalnih problema. Do većih promjena u našoj zemlji neće doći dok se narod ne organizuje. Krajnje je vrijeme, ukoliko ne dođe do povijesnog kompromisa triju naroda u BiH, da se RS mora proglasiti samostalnom. Krajnje površno i neodgovorno je zastupanje da su granice na Balkanu  fiksirane, a svjedoci smo da je u Brčko Distiktu napravljena jedna crta na karti koja do sada nije postojala. To je ona politika koja želi Republiku Srpsku da podijeli na dva dijela. Moramo se odrediti i kome dijelu svijeta želimo da se priklonimo, gdje vidimo svoju budućnost i sigurnost. Imao sam hrabrosti i da Dodiku kažem mnoge stvari. Mnogo je problema na lokalnom nivu, dosta njih se krije iza imena i lika Milorada Dodika – govorio je Vlajki na predavanju u Derveni.

Okupljeni građani su pitali gosta gdje vidi izlaz iz postojeće krize i može li doći do promjena u skorije vrijeme?

“Potrebno je da se narod organizuje, više solidariše. Na vlast trebaju doći pošteni političari, oni koji će narodu ponuditi promjene, a ne samo nastojati od naroda uzeti što više” rekao je Vlajki.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here