Vijesti Društvo Voda se povlači, štete ostaju!

Voda se povlači, štete ostaju!

0

Opštinski štab Civilne zaštite u Derventi je ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava, jer se stanje u naseljima koja su obuhvaćena vodom polako normalizuje.

Voda se povlaci stete ostaju

Znatno je pao nivo rijeke Ukrine, ali je evidentno da će i narednih dana voda na zasijanim površinama ostati, jer je zemljište dosta potpoljeno. Radost je stigala i u naselje Jasenci, gdje je proteklih dana bilo najkritičnije, a da je tako u prilog ide i posjeta ministra Radivoja Bratića i predsjednika RS Rajka Kuzmanovića.

– Vjerujemo da će nakon ove poplave i njihovih posjeta nešto da se uradi, jer smo stalno izloženi plavljenju- kaže jedan od mještana naselja Jasenci. Milimir Doder, direktor Republičke uprave Civilne zaštite RS izjavio je u Derventi da su najpogođenije opštine Derventa, Modriča i Petrovo i da je brzom intervencijom pripadnika Civilne zaštite spriječene posljedice po ljudske živote.

Više u izdanju lista Posavske novosti Broj 64.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here