Vijesti Društvo Vozači, poštujte 10 “zlatnih” pravila

Vozači, poštujte 10 “zlatnih” pravila

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru kampanje #101život apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima puta, da se pripreme za velike vrućine koje ih u putu mogu zateći narednih dana i da se generalno pridržavaju deset “zlatnih” pravila u saobraćaju.

Analizom podataka o saobraćajnim nezgodama u prvih šest mjeseci 2022. godine, najveći broj saobraćajnih nezgoda uzrokuje neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila, a visoke temperature koje su najavljene u predstojećem periodu utiču na psiho-fizičko zdravlje vozača, a isto može dovesti do smanjenja pažnje u saobraćaju, podsjećaju iz PU Doboj.

Deset “zlatnih” pravila:
1. ne piju alkohol tokom i prije vožnje,
2. poštuju ograničenje brzine,
3. uspore, ako su djeca na ulici,
4. koriste autosjedalicu,
5. provjere gume i kočnice na vozilu,
6. vežu pojas,
7. ne koriste mobilni telefon dok voze,
8. budu pažljivi,
9. budeu osvijetljeni ili obilježeni svjetloodbojnim prslukom,
10. ne voze umorni.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here