Vijesti Hronika Vozači testirani na alkohol i opijate, ovo su rezultati u dobojskoj regiji

Vozači testirani na alkohol i opijate, ovo su rezultati u dobojskoj regiji

0

alkotestiranje derventa

Policijska uprava Doboj provela je proteklog vikenda republičku akciju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 536 učesnika u saobraćaju, od kojih je 414 alkotestirano.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena i sanskcionisana 74 vozača. Alkotestiranjem kod 6 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 37 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod 21 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg. Kod 10 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg i isti su lišeni slobode zadržavanjem. Dva vozača su odbila da se podvrgnu alkotestiranju, saopšteno je iz PU Doboj.

Od ukupnog broja sankcionisanih, prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno je kod šest mladih vozača odnosno vozača mlađih od 21 godinu starosti ili s manje od tri godine vozačkog iskustva.

Četiri vozača su odbila da se potvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here