Vijesti Najave i obavještenja “Vreme časti i ponosa” u Centru za kulturu

“Vreme časti i ponosa” u Centru za kulturu

1

Pozorišna predstava “Vreme časti i ponosa” biće izvedena u petak, 21. septembra u 19,30 časova. Predstavu igraju Lepomir Ivković, Mića Živojinović i Boško Puletić koji je ujedno i režiser.

Vreme casti i ponosa

Predstava je urađena po knjizi “Život pretočen u pamćenje” Miće Živojinovića, a govori o razmišljanjima slavnih srpskih vojvoda, Stepe Stjepanovića i Živojina Mišića.

Knjiga “Život pretočen u pamćenje” autora Miće Živojinovića  nastala je kao plod decenijskog istraživačkog rada, vezanog za period  Prvog svjetskog rata, a prije svega za jednog od najtalentovanijeg komandanata Prvog svjetskog rata, slavnog Živojina Mišića, čije se djelo posvećeno Kolubarskoj bici pod nazivom “Napad po nepovoljnim uslovima”, danas izučava na svim vojnim akademijama u svijetu.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

1 komentar

  1. Улоге: Бошкко Пулетић као Војвода Живојин Мишић, Лепомир Ивковић као Војвода Степа Степановић и Мића Живојиновић као Наратор. Ова представа је била много одлична и најлгеданија у региону.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here