Vijesti Kultura i obrazovanje Svjetski kongres CIOFF-a: Vrijedna iskustva prikupljena u Čileu

Svjetski kongres CIOFF-a: Vrijedna iskustva prikupljena u Čileu

0

Na 49. Svjetskom kongresu Svjetske asocijacije organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture /CIOFF/, koji se već desetak dana održava u Santiago de Čileu, delegati CIOFF-a BiH Anka Raić i Stana Nagradić vrijedno prikupljaju iskustva kroz učestvovanje na prezentacijama, savjetovanjima, analizama, predstavljanjima i drugim sličnim aktivnostima.

Nakon učestvovanja u radu niza užih radnih tijela, održano je zasjedanje na kojem su prezentovani materijali organizatora sjednica svih sektora za narednu godinu, te prezentacije Konvencije za nematerijalnu kulturnu baštinu Santiago de Čilea.

Danas su nam predstavljene dobre prakse u organizivanju festivala, te elementi baštinjenja narodnog govora stanovništva sa Anda. Kongres je izuzetno dobro organizovan, uz učešće mnogih zemalja sa svih kontinenata sa oko 150 delegata, što govori o ozbiljnom djelovanju ovakve organizacije na globalnom nivou, poručila je Stana Nagradić, rukovodilac KUDM “Bosiljak” iz Dervente.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here