Vijesti Najave i obavještenja Vrtić “Trol” počinje sa radom 18. maja uz mjere predostrožnosti

Vrtić “Trol” počinje sa radom 18. maja uz mjere predostrožnosti

0

JPU „Trol“ Derventa obavještava roditelje (korisnike) ustanove da će uslovi za početak rada biti obezbijeđeni do 18. maja te će tog dana početi sa radom JPU „Trol“ Derventa.

Podsjećamo, nakon današnje sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije načelnik opštine Derventa donio je Naredbu o regulisanju rada u javnim ustanovama u Derventi, kojom se odobrava rad Javnih ustanova od 11.5.2020.godine.

Početak rada u mlađim jasličkim grupama se odgađa do daljenjeg, dok se steknu svi uslovi za prijem najmlađih u Ustanovu o čemu će roditelji biti naknadno i blagovremeno obavješteni, saopšteno je iz JPU “Trol”.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom vezanom sa širenjem novog korona virusa, a na osnovu dopisa Ministarstva prosvjete i kulture nastalog i zaključaka Instituta za zdravlje RS, da bi predškolska ustanova mogla početi sa radom propisano je uputstvo o primjeni mjera koje treba sprovesti.

Prije početka rada neophodno je izvršiti čišćenje i dezinfekciju kompletnog prostora, površina, igračaka, kreveta i dr.

 • Kod dolaska, svakodnevno se vrši jutarnja trijaža djece vezano za respiratorne simptome bolesti i mjerenje temperature (bezkontaktni toplomjer) od strane zaposlenih vaspitača.
 • Djeca sa respiratornim simptomima, ili ako neko od članova porodice ima respiratornu infekciju, se ne primaju u vrtić, do ozdravljenja.
 • Na ulazu u vrtić mora da stoji kutija sa dezinfekcionim sredstvom označena za dezinfekciju obuće pri ulasku u vrtić.
 • Vrši se obavezna dezinfekcija vrata, kvaka, podova i sanitarnih čvorova dva puta dnevno, po potrebi i češće.
 • Zaposleno osoblje, uključujući i osoblje za pripremu i podjelu obroka, treba koristiti ličnu zaštitnu opremu (radna uniforma, maska, rukavice) uz redovno provođenje mjera respiratorne, lične i kolektivne higijene.
 • Zaposleni stavljaju maske nakon ulaska u vrtić a rukavice nakon pranja ruku kod dolaska u vrtić. Kada se skinu, iste se ne smiju koristiti ponovo. Upotreba maske i rukavica ima svoju funkciju tri do četiri časa, nakon čega se vrši skidanje i odlaganje u namjenske kese postavljene u kante sa poklopcem koje će biti izvan doticaja djece i obilježene za tu namjenu.
 • Ukoliko dođe do oštećenja ili onečišćenja maske i rukavica, iste se odmah mijenjaju.
 • Pranje ruku djece organizuje se svaki sat vremena, po potrebi i češće.
 • Odmah po dolasku djecu razmještati po sobama i grupama, uz maksimalno moguće razrjeđenje smještaja i boravka (maksimalno 10 djece u jednoj grupi).
 • Igre i rad sa djecom se trebaju organizovati u manjim grupama i sa što većim boravkom izvan vrtića, u dvorištu.
 • Poštovanje mjera fizičke distance roditelja i zaposlenih pri dolasku i odlasku djece, te obavezna upotreba maski i rukavica kod zaposlenih i kod roditelja prilikom dolaska/odlaska u/iz vrtića.
 • Pooštriti higijenske mjere u procesu pripreme, transporta i podjele hrane, uz pojačan inspekcijski nadzor.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here