Vijesti Kultura i obrazovanje Vrtić “Trol”: Spremni za početak pripremne nastave za rekordan broj predškolaca

Vrtić “Trol”: Spremni za početak pripremne nastave za rekordan broj predškolaca

0

U programu pripremne nastave pred polazak u školu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kojeg u Derventi provodi vrtić „Trol“, učestvovaće 129 predškolaca podijeljenih u pet grupa.

Program traje od 1. marta do 1. juna, a predškolci će ga pohađati radnim danima u terminima od 16 do 19 časova.

Grupe će voditi pet diplomiranih nezaposlenih vaspitača, koji će na ovaj način dobiti priliku da zarade i steknu dodatno iskustvo u vaspitno-obrazovnom radu, rekla je direktorica vrtića Gordana Simić, dodajući da se u redovnom predškolskom procesu nalazi još 60 mališana.

Pored toga što roditelji nemaju dodatnih troškova oko učestvovanja djece u programu, obezbijeđen je nastavni materijal, kako za predavače, tako i za mališane koji uskoro polaze u školu.

Ministarstvo je obezbijedilo priručnike za vaspitače kako bi proces obuke bio lakši, dok je set vježbanki „Cvrčkov komplet“ ove godine za svu djecu obezbijedio je načelnik opštine Milorad Simić, na čemu smo posebno zahvalni. Načelnik će im knjige uručiti 1. marta, kada će biti održan sastanak za djecu i roditelje, naglasila je Simićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here