Vijesti Privreda Za 84 derventska poljoprivrednika odobreni podsticaji za kapitalne investicije

Za 84 derventska poljoprivrednika odobreni podsticaji za kapitalne investicije

1

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavili su liste poljoprivrednika koji ispunjavaju uslove za rezervaciju sredstava za kapitalne investicije za 2023. godinu među kojima se nalaze 84 subjekta iz Dervente.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava na Javni poziv za kapitalne investicije, Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske izvršila je obradu prijava i iz Dervente i utvrdila da je pristiglo ukupno zahtjeva 84 koji ispunjavaju uslove Pravilnika ukupne vrijednosti 1.788.744,83 KM, kažu u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Derventa.

Podsticaje za nabavku poljoprivredne mehanizacije dobilo je 45, za nabavku konbajna i traktora 23, za nabavku osnovnog stada 6, za investicije u organskoj proizvodnji 2, za nabavku opreme u stočarskoj proizvodnji 7 poljoprivrednika iz Dervente.

Da bi podsticaji bili i iskorišteni poljoprivrednici trebaju nabaviti mašine ili drugu opremu, te ispuniti povezane ostale tehničke uslove za realizaciju u zavisnosti od vrste podsticaja.

Derventa Cafe

 

1 komentar

  1. Kakvu vajdu ima Derventa i R Srpska kad svi imputi dođu iz Hrvacke i izvoz ode u Hrvacku.Naše je samo da im damo poticaje a oni će nekim političarima pošteno da se oduže.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here