Vijesti Društvo Za infrastrukturu 8.000.000 KM

Za infrastrukturu 8.000.000 KM

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić je istakao da će intenzitet obnove grada od posljedica ratnog razaranja biti nastavljen i u ovoj godini, javila je Srna.

On je dodao da je jedan od vrednijih projekata, koji će biti urađen zahvaljujući kreditu od osam miliona maraka, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u takozvanom izbjegličkom naselju. U ovogodišnjem opštinskom budžetu povećana su izdvajanja za kapitalne projekte, u koje spada i uređenje Trga pravoslavlja i završetak kružne raskrsnice u gradu.

Simić je rekao da su u Derventi u posljednje vrijeme realizovana četiri značajna projekta, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske kroz Razvojni program, ali i sredstvima opštine.

– Pomoću Investiciono-razvojne banke RS obnovljena je stara zgrada Gimnazije, u kojoj će biti smješteno istureno odjeljenje Učiteljskog fakulteta. Osim toga novo ruho je dobila i zgrada biblioteke. Obje ove ustanove će sljedećih dana biti predate na upotrebu – istakao je Simić.

Jedan o značajnih projekata, koji je finansiran sredstvima Investiciono-razvojne banke RS, je i uređenje derventskog potoka, kao i asfaltiranje svih puteva koji seoske centre povezuju sa centrom opštine.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here