Vijesti Kultura i obrazovanje Za nepunih mjesec dana 300 novih članova

Za nepunih mjesec dana 300 novih članova

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” Derventa za nepunih mjesec dana registrovano je 300 novih članova.

narodna biblioteka derventa

Upis je počeo 15. decembra, a direktor ove ustanove kulture Mirjana Plisnić kaže da je cijena nepromijenjena i iznosi 10 KM, za učenike i studente je pet KM, a za penzionere, djecu poginulih boraca, osobe sa invaliditetom i predškolce upis je besplatan.

Plisnićeva je navela da je biblioteku prošle godine posjetilo oko 50.000 ljudi, čitaocima je na raspolaganju bilo 38.766 naslova, a organizovana su i brojna kulturna dešavanja.

Ona je dodala da je nabavljeno 388 novih knjiga, a organizovana je i akcija prikupljanja knjiga za poplavljene biblioteke i sakupljeno je 800 knjiga.

“Akcija još traje, i svi koji žele da se pridruže dobro su došli. Kada je našoj matičnoj biblioteci u Doboju, kao i muzeju bila potrebna pomoć nastojali smo da obezbijedimo sredstva za čišćenje i da pomognemo koliko smo mogli”, dodala je Plisnićeva.

Plisnićeva je rekla da će biblioteka i ove godine nastojati da nabavlja nove knjige, organizuje igraonice za djecu, školicu engleskog jezika, kurseve pletenja, bogaćenje muzejske zbirke i sve organizuje druge aktivnosti.

SRNA

PODIJELI