Vijesti Kultura i obrazovanje Za njih prepreke ne postoje: Podgoričani odigrali predstavu inspirisanu Gogoljevim romanom

Za njih prepreke ne postoje: Podgoričani odigrali predstavu inspirisanu Gogoljevim romanom

0

Nakon Zagreba i Banjaluke Miljan Otašević, Miloš Spaić, Tijana Janković i Bojana Otašević sinoć su i u derventskom Centru za kulturu izveli predstavu “Mrtve duše”, nastalu prema motivima istoimene Gogoljeve knjige.

Navedeni glumci članovi su podgoričke Homerove dramske radionice koje okuplja osobe sa oštećenjem vida, kaže režiser Petar Pejaković.

Djelujemo duže od šest goina i u tom periodu izveli smo isto toliko predstava, a želimo da prerastemo u pozorište, koje bi bilo jedinstveno na ovom području. I ova predstava, kao i roman, bavi se satirom društveno-političkih tema na jedan neobičan način, poručio je Pejaković.

On ističe da je mlada ekipa pokazala svoju kreativnost prilikom nastanka predstave, od prilagođavanja teksta pa sve do izvođenja na bini.

Gostovanje u Derventi organizovali su Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” i Savez slijepih i slabovidnih Republike Srpske.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here