Vijesti Privreda Za podsticaje poljoprivredi ove godine predviđeno 365 hiljada maraka

Za podsticaje poljoprivredi ove godine predviđeno 365 hiljada maraka

0

Na sutrašnjoj (5. april) 6. sjednici Skupštine opštine Derventa odbornici će raspravljati o nekoliko veoma bitinih tačaka, a pored Kapitalnog budžeta, na dnevnom redu naći će se i Program podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području opštine Derventa za 2017. godinu, uvećan za 35.000 maraka u odnosu na prošlogodišnji prijedlog.

Programom podsticaja poljoprivredne proizvodnje propisani su uslovi za ostvarivanje prava na novčane podsticaje, postupci za njihovo ostvarivanje, vrsta, visina i način isplate novčanih podsticaja, kao i potrebna dokumentacija i obrasci, a dokument je u skladu sa Strategijom ruralnog razvoja opštine Derventa od 2014.-2020. godine u okviru svojih budžetskih mogućnosti.

Sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje planirana su budžetom za 2017. godinu u ukupnoj visini od 365.000,00 KM, pri čemu će za podsticanje razvoja stočarstva, pčelarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, ljekovitog, aromatičnog, industrijskog bilja i heljde izdvojiti 340.000,00 KM, za modernizaciju postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta u svrhu prerade poljoprivrednih proizvoda 9.000,00 KM, za edukaciju poljoprivrednih proizvođača i organizovanje izložbi, seminara i sajmova, troškove objavljivanja u medijima i troškove rada komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta 4.000,00 KM.

Za osposobljavanje degradiranih, neplodnih i poljoprivrednih zemljišta lošijeg kvaliteta i melioracije zemljišta slabijeg kvaliteta planirano je 7.000,00 KM, a za razvoj organske proizvodnje 5.000,00 KM.

Donosimo kompletan prijedlog Programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2017. godinu:

Download (DOCX, Unknown)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here