Vijesti Kultura i obrazovanje Za škole bez konflikata: OŠ “19. april” dio projekta kojim se afirmišu...

Za škole bez konflikata: OŠ “19. april” dio projekta kojim se afirmišu vrline i pozitivna atmosfera

0

Osnovna škola “19. april” ove godine podržala je projekat “Školska i vršnjačka medijacija u BiH”, koji ima za cilj unapređenje osnovnih ljudskih vrlina učenika, stvaranjem mirne i prijateljske klime u osnovnim školama i eliminisanje konflikata na bilo kojem osnovu.

U ime ITF (Enhancing Human Security), organizacije koja pomenuti projekat provodi, obuku za nastavnike iz Dervente, Osinje, Kalenderovaca i Broda, održala je Tanja Metelko iz Slovenije.

Cilj obuke je da se osposobe školski medijatori koji će potom u svojim školama nastaviti implementaciju medijacije za svoje učenike. Sigurni smo da će nastavnici uspješno obučiti učenike i da će konflikti u našoj školi biti svedeni na minimum, saopšteno je iz OŠ “19. april”.

Projekat provodi ITF i Europski centar za rješavanje sporova (ECDR), a finansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here