Vijesti Društvo Za tri mjeseca rođeno 78 Dervenćana

Za tri mjeseca rođeno 78 Dervenćana

0
Porodice Railić i Vidić su stekle blizance

U Centru za kulturu danas je upriličen prijem za 74 majke koje su u periodu od 1. juna do 30. septembra rodile 78 djece. Četiri porodice obradovala je dvostruka radost – stekli su blizance.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je u ime lokalne zajednice najmlađim sugrađanima uručio po 500 KM, ističći da na taj način simbolično pružaju podršku roditeljima i djeci, ali i dijele zajedničku radost.

Drago mi je da su roditelji iskoristili lijepo vrijeme i došli na ovaj prijem. Za ovu namjenu smo izdvojili 150.000 KM i nadamo se da ćemo potrošiti sve i više, za tonovca neće nedostajati. Ove godine uspjeli smo izdvojiti svojih 750.000 KM da omogućimo proširenje kapaciteta vrtića za još 140 djece, podsjetio je Simić.

On je istakao da za mlade i pronatalitetnu politiku Gradska uprava izdvaja oko 1,5 miliona KM godišnje, računajući tu sufinansiranje vantjelesne oplodnje, boravka djece u vrtiću, prevoza učenika, stipendija i druge slične aktivnosti.

Sanja Tominčić je na svijet donijela sina Mihajla, svoje četvrto dijete.

Ova pomoć zaista znači i smatram da proizilazi iz običaja našeg naroda da se daruje djete i da mu se tako da blagoslov. Na ovaj način Gradska uprava želi dobrodošlicu našoj djeci i ovo je lijep znak pažnje, istakla je Tominčićeva.

U prvoj polovini godine, u periodu od 1. januara do 30. juna, rođeno je 68 Dervenćana, a za njih je budžeta grada već izdvojeno ukupno 34.000 KM.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here