Vijesti Kultura i obrazovanje Zadovoljni ostvarenim: Održan Dan učeničkih postignuća OŠ “Nikola Tesla”

Zadovoljni ostvarenim: Održan Dan učeničkih postignuća OŠ “Nikola Tesla”

0

Prigodnim programom koji su pripremili zajedno sa svojim nastavnicima, učenici OŠ „Nikola Tesla“ danas su priredili manifestaciju Dan učeničkih postignuća, kojom je ujedno obilježen i Dan škole.

Direktor Ljubiša Đurić izrazio je zadovoljstvo rezultatima postignutim tokom tek završene školske godine.

Prilika je ovo da se osvrnemo na sve ono što smo uradili u ovom periodu, a najponosniji smo na prvo mjesto na regionalnom, i četvrto na republičkom takmičenju iz fizike koje je osvojila Jelena Jeličić, kao i na treće mjesto koje je ekipa naše škole osvojila na državnom takmičenju „Misli mine“. Spomenuo bih i dobru saradnju sa lokalno zajednicom, a jedan od takvih primjera je uređenje prostora za produženi boravak. Sredstvima lokalne zajednice nabavljena je i jedna „pametna“ tabla, dok je kupovinu druge omogućio gosn. Tomas Drittenpreis, istakao je Đurić.

Najbolji među 1.100 đaka, koliko broji Osnovna škola „Nikola Tesla“, bili su Uglješa Sarić, Boris Gozdenović, Gabriela Božić, Tina Tešendić, Nikola Ratkovac, Sandra Dumonjić, Jovana Cvjetković i Jovana Stefanović, nosioci su Vukove diplome. Učenik generacije Osnovne muzičke škole je Anđela Božić, a posebna diploma od strane Nastavničkog vijeća uručena je Tini Tešendić.

Sa druge strane, učenik generacije OŠ „Nikola Tesla“ je Jovana Stefanović.

Bilo je potrebno dosta odricanja da bi se ostvario ovaj uspjeh, a planiram da upišem gimnaziju, koja će mi pružiti najbolju podlogu za dalje obrazovanje. Pored uspjeha u redovnom obrazovanju, pohađam i Muzički školu i sviram klavir, te sam učesnik brojnih takmičenja. Ipak, najveći uspjeh je učešće na republičkom takmičenju iz fizike, za šta je zaslužan moj nastavnik Vladimir Nikolić, rekla je Stefanovićeva.

U ime lokalne zajednice, prisutnima se obratio vd načelnika Odjeljenjna za privredu i društvene djelatnosti Dragan M. Pajić.

B. N.  – Derventa Cafe

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here