Vijesti Zajedničkim snagama do novih tržišta: Načelnik Simić u uzvratnoj posjeti Velikoj Kladuši...

Zajedničkim snagama do novih tržišta: Načelnik Simić u uzvratnoj posjeti Velikoj Kladuši – FOTO

0

Načelnik opštine Derventa  Milorad Simić boravio je danas sa saradnicima u službenoj posjeti opštini Velikoj Kladuši. 

Povod za posjetu i dolazak u Veliku Kladušu delegacije iz Dervente bio je projekat prekogranične saradnje putem EU fondova za dugoročni razvoj poljoprivredne proizvodnje koji će Velika Kladuša realizovati u suradnji sa brojnim lokalnim zajednicama iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, a među kojima je i opština Derventa.

Načelnik Dervente Simić ovom prilikom je naglasio da Derventa posjeduje kapacitete da podrži brojne projekte a pogotovo agrarne prirode.

Gospodin Avdić je upravo u Derventi završio Poljoprivrednu školu, pa nam je još veće zadovoljstvo da zajedničkim trudom pokušamo da dođemo do tržišta Evrope. Sigurni smo da i Derventa, kao i drugih 40 opština učesnica projekta, može da podrži naročito agrarne projekte i siguran sam da možemo biti dobri partneri i u Briselu, poručio je načelnik opštine Milorad Simić.

Novi projekat prekogranične saradnje koji realizujemo u BiH zajedno sa Hrvatskom i Crnom Gorom je vezan za dugoročni razvoj poljoprivredne proizvodnje, rekao je  savjetnik načelnika opštine Velika Kladuša Ervin Abdić.

– Glavni cilj je da se velike površine neiskorištenog zemljišta stave u funkciju, ne samo dugoročnog poljoprivrednog razvoja nego i da se dobiju plodovi koji bi u prerađivačkoj industriji završili kao izvozni proizvod, kazao je Abdić.

Delegacija iz Dervente na sastanku je upoznata i sa trenutnim privrednim ambijentom u Velikoj Kladuši i stanjem u različitim oblastima.

Po okončanju sastanka Abdić je Simiću kao lični poklon uručio svoju knjigu „Od idola do ratnog zločinca i natrag“, te u ime opštine Velika Kladuša umjetničku sliku sa motivom Starog grada.

Derventa Cafe/Radio Velika Kladuša

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here