Vijesti Društvo Zamjenik ambasadora Rusije Pjotr Frolov otvorio „Sedmicu ruskog filma“ – FOTO

Zamjenik ambasadora Rusije Pjotr Frolov otvorio „Sedmicu ruskog filma“ – FOTO

0

Večeras je u Derventi svečano otvorena „Sedmica ruskog filma“, pod pokroviteljstvom ambasade Ruske federacije u BiH i udruženja „Srpsko-ruski most“. Projekat čiji je cilj promocija ruske kulture u narednim danima će se provoditi u Srpcu, Gradišci i Laktašima.

ruski ambasador 1

Tim povodom Derventu je posjetio zamjenik ambasadora Rusije u BiH Pjotr Frolov, ataše za kulturu Ana Ivljeva i Branko Savanović, predsjednik podružnice „Srpsko-ruskog mosta“ iz Srpca.

Savanović je tom prilikom rekao da je ovo tek početak saradnje koja će zasigurno biti na obostrano zadovoljstvo.

– Pored toga, ove godine planiramo da održimo jedan naučni skup, razmjene studenata, dolazak djece sa Krima, krajem idućeg mjeseca posjetiće nas pedesetak ruskih privrednika i to je ono čime se mi bavimo, rekao je Savanović.

I zamjenik ambasadora Frolov mišljenja je da su ovakve manifestacije korak napred u saradnji dva naroda.

– Pripremili smo jednu malu kolekciju kojom smo htjeli prikazati kako žive danas Rusi, šta imamo išta želimo. Postoji mnogo interesantnih filmova i želim da ih što više ljudi ih pogleda. I kolekcija fotografija je tu da pokaže koliko smo zapravo slični, istakao je Frolov.

Zadovoljstvo što je Derventa odabrana kao mjesto otvaranja „Sedmice ruskog filma“ izrazio je i načelnik opštine Milorad Simić.

– Kultura je vrlo bitna sfera saradnje kroz koju ćemo ostvariti kontakt i sa ruskom ambasadom, jer smo tako stekli i autrijske, italijanske, njemačke i druge prijatelje sa kojima smo ostvarili značajnu saradnju. Nadam se da ćemo ostvariti partnerske odnose i sa ruskim prijateljima, rekao je Simić.

Danas je otvorena i izložba „Raznolika Rusija“, a svoje umjeće pokazali su i članovi plesne škole „Ritam“. Za kraj, publika je mogla da uživa u projekciji filma “Kapela anđela”.

ruski ambasador derventa 2

ruski ambasador derventa 4

ruski ambasador derventa 5

ruski ambasador derventa 7

ruski ambasador derventa 6

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here