Vijesti Kultura i obrazovanje “Zanat nose u svojim rukama”: Stručna škola upisuje prvu generaciju frizera –...

“Zanat nose u svojim rukama”: Stručna škola upisuje prvu generaciju frizera – VIDEO

0

Teorijski predmeti o njezi i oblikovanju kose i praktična nastava u frizersim salonima ono je što očekuje buduće srednjoškolce koje upišu ovo zanimanje koje od naredne školske godine nudi Stručna i tehnička škola Derventa.

U prvu generaciju upisaće se 20 učenika, a iz ove obrazovne ustanove ističu da je zanimanje interesantno i svršenim osnovcima ali i poslodavcima.

Učenici, osim što će steći kvalitetne osnove za nadogradnju u profesionalnom smislu, biti osposobljeni i za rad odmah po završetku srednje škole, poručuju iz Stručne i tehničke škole.

Kroz teorijske predmete u školi i praktičnu nastavu u frizerskom salonu frizeri stiču sposobnosti i vještine šišanja, pranja i uvijanja kose, izrade punđi, pletenica i drugih elegantnih frizura, kao i rad sa hemikalijama za bojenje, bijeljenje i kovrdžanje kose, te druge potrebne vještine.

Priliku za zaposlenje imaće kao samostalni frizeri, ali i kao dio osoblja frizerskih salona i salona ljepote.

Najveća prednost je što svoj zanat nose u svojim rukama i mogu raditi bilo gdje na svijetu, navode u ovoj školi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here