Vijesti Magazin “Zantho” vina pobrala simpatije XII “Vinosaura” – FOTO

“Zantho” vina pobrala simpatije XII “Vinosaura” – FOTO

0

 

Među više od 90 proizvođača vina koji su svoje mjesto našli ovogodišnjem 12. Internacionalnom vinskom i gastro festivalu „Vinosaur“, najvećem enološkom događaju u Republici Srpskoj i šire, predstavljena su i austrijska vina „Zantho“, čiji je ekskluzivni uvoznik derventsko preduzeće „Skodex“.

U vrhunskim vinima iz nekoliko desetina zemalja uživali su brojni posjetioci, a sveukupnom dojmu doprinio je prirodni ambijent turističko-ugostiteljskog kompleksa „Stara Ada“. Mnogi od njih nisu odoljeli „Zantho“ vinima, pa su se dugo zadržavali i ponovo vraćali ka izložbenom prostoru.

Posjetioci „Vinosaura“ bili su oduševljeni uglavnom svim etiketama iz naše ponude, kao npr. od izvorne autohtone austrijske sorte „Grüner Veltliner“, koja se pije mlada, a veliku popularnost duguje svom osvježavajućem efektu, preko sorti „Zweigelt“, „Muskat Ottonel“, „Blaufränkisch“ i „Pink rose“. Pravi hit ovogodišnjeg „Vinosaur“, naročito kod pripadnica ljepšeg pola, bilo je desertno vino „Beerenauslese“ koje je 2017. godine u Londonu dobilo zlatnu medalju za kvalitet. „Zantho“ vinima bili su oduševljeni i konkurentni proizvodjaci vina koji su na moje iznenadjenje oni sami na njihovim štandovima posjetiocima preporucivali da dodju do našeg štanda, kaže Dejan Škorić, vlasnik „Skodexa“.

On ističe da mu posebno gode pohvale poznavalaca vina, kakvi su predsjednik Bosanskog „sommelier“ kluba Vjekoslav Lukić i vlasnika „Frutele“ Nenad Malešević, koji je i sam uvoznik mnogo raznih etiketa.

Bilo mi je zadovoljstvo prestaviti Derventu i svoju firmu, koja je uvoznik ovih savršenih „Zantho“ vina porijeklom iz Austrije, tačnije iz pokrajine Burgenland. Njihova tajna izvrsnog kvaliteta je u tome da su stvarana sa velikom pažnjom i ljubavlju, i obaziranjem na različite ukuse potrošača, istakao je na kraju Škorić.

Zahvaljujući kvalitetu vina uspostavljeni su i značajni poslovni kontakti, pa bi se „Zantho“ vina uskoro mogla naći duž BiH, kao i u najreprezentativnijim ugostiteljskim objektima Banjaluke.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here