Vijesti Društvo Započeti prvi radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju

Započeti prvi radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju

0
Foto: Atrij DOO

U Doboju su juče započeli prvi radovi na izgradnji nove bolnice “Sveti apostol Luka”, čiji je implementator China Sinopharm International Company. Izvođač prvih radova je „Građ-Promet“ iz Doboja, a jedan od projektanata je “Atrij” iz Doboj.

Izgradnja nove bolnica će koštati 88,5 miliona maraka plus PDV, a biće sagrađena po principu “ključ u ruke” za planiranih 36 mjeseci.

Raspolagaće sa ukupno 468 kreveta, imaće glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, onkološku dnevnu bolnicu i drugo.

Nova bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije Republike Srpske, te Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona u Federaciji BiH.

Planirano je da novi objekat bolnice na površini od 28.000 metara kvadratnih uz prizemlje ima šest spratova.

Postojeća bolnica u Doboju izgrađena je 1952. godine.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here