Politika Lokalni izbori 2020 Zaražena i lica u izolaciji moći će ostvariti biračko pravo

Zaražena i lica u izolaciji moći će ostvariti biračko pravo

2

Birač, koji je pozitivan na COVID-19 i/ili posjeduje akt nadležnog organa o obaveznoj izolaciji, zbog nemogućnosti da lično ode na svoje redovno biračko mjesto na kojem je upisan u izvod iz Centralnog biračkog spiska, ukoliko želi da glasa, da bi ostvario biračko pravo dužan je najkasnije u roku od 72 časa prije dana izbora lično ili putem drugog lica, dostaviti Opštinskoj izbornoj komisiji Derventa zahtjev za glasanje putem Posebnog mobilnog tima i kovertiranog glasačkog listića.

Uz zahtjev je obavezan priložiti medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19,i/ili akt nadležnog organa o obaveznoj izolaciji.

Birač kojem je dijagnostikovano oboljenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 časa prije dana izbora, ili na sam dan izbora, zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, dužan je dostaviti najkasnije na dan izbora uz dostavljanje naprijed navedene dokumentacije.

Zahtjev za glasanje putem kovertiranog glasačkog listića, treba da sadrži ime i prezime birača, adresu stanovanja i broj kontakt telefona.

Po dobijanju zahtjeva za glasanje putem Posebnog mobilnog tima i kovertiranog glasačkog listića, Opštinska izborna komisija će stupiti u kontakt sa biračem i dati dodatna uputstva o proceduri i načinu glasanja putem Posebnog mobilnog tima – COVID-19.

Zahtjev se može dostaviti putem e-maila Opštinske izborne komisije Derventa:
[email protected], putem faksa broj: 053/315-186 ili neposredno preko drugog lica.

Sve neophodne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon Opštinske izborne komisije Derventa, 053/315-112.

derventa.ba

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here