Vijesti Društvo Zaražena osoba mlađe životne dobi iz već poznatog klastera

Zaražena osoba mlađe životne dobi iz već poznatog klastera

0

U posljednja 24 časa, izvršeno je testiranje 595 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj, među kojima je i jedna osoba iz Dervente.

Radi se o osobi mlađe životne dobi, bez kliničkih znakova oboljenja, koja je bila u kontaktu sa osobom kod koje je prethodno potvđena infekcija. Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu je preduzela sve neophodne mjere za sprečavanje daljeg širenja infekcije, saopšteno je iz Doma zdravlja Derventa.

Zaražene su još i tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Modriče i Doboja.

Do 2. juna u Derventi je na novi korona virus testirano 461 osoba, a pozitivno je bilo njih 56.

– Ukupno devetnaest zaraženih osoba se smatra oporavljenim, s obzirom da je dva puta bilo negativno na testiranju, a šesnaest izliječenim, jer je istekao period 15-dnevne izolacije nakon dva uzastopna negativna testa, stoji u saopštenju.

U Derventi se pod nadzorom nalazi 115 osoba.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.438 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona se oporavilo ukupno 979 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.588 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here