Vijesti Društvo “Zaštitimo djecu u saobraćaju”: Održana predavanja za osinjske i kalenderovačke osnovce

“Zaštitimo djecu u saobraćaju”: Održana predavanja za osinjske i kalenderovačke osnovce

0

Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Derventa nastavlja sa svojim aktivnostima vezanim za provođenje akcije pod nazivom “Zaštitimo djecu u saobraćaju”. Predavanja su održana u OŠ “Đorđo Panzalović” u Osinji i “Todor Dokić” u Kalenderovcima.

Aktivnosti se provode u cilju povećanja stepena bezbjednosti djece u saobraćaju s obzirom da je njihovo prisustvo na ulicama znatno veće početkom školske godine.

Zajedničkom akcijom MUP-a i Savjeta za bezbjednost saobraćaja obezbijeđeni su svjetloodbojni prsluci koje smo podijelili učenicima. Nošenje ovih prsluka je obavezno, prvenstveno za đake od prvog do devetog razreda koji se na putu od kuće do škole i obrnuto kreću magistralnim i regionalnim saobraćajnicama, rekao je Siniša Đekić, predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine.

Đekić je istakao da najveći problem predstavlja nepropisno zaustavljanje autobusa kojima se obavlja organizovani prevoz putnika. Česta je pojava da vozači autobusa, kako u gradskom tako i u seoskom području, ne poštuju saobraćajne znakove i propise te autobuse ne zaustavljaju na autobuskim stajalištima već na mjestima koja nisu za to predviđena i na taj način ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here