Vijesti Društvo Zaštita rijeke Ukrine regionalni cilj

Zaštita rijeke Ukrine regionalni cilj

0

Predstavnici opština Derventa, Teslić, Čelinac i Prnjavor potpisali su sporazum o izradi projekta “Regionalni akcioni plan za sveobuhvatnu zaštitu sliva rijeke Ukrine”, kojim su se obavezali da će učestvovati u izradi studije vrijedne 60.000 maraka.

U protekloj godini u zaštitu rijeke Ukrine uključila se Turistička organizacija opštine Derventa, koja je izradila projekat “Zaštita rijeke Ukrine kao faktora održivog razvoja”. Ove projekte podržali su i ribolovci iz Prnjavora i Dervente, ekolozi iz Teslića, slikari, pjesnici, Forum NVO Derventa, uz podršku opštine Derventa, Fonda za zaštitu životne sredine, rudnika Stanari i drugi.

– Na rijeci Ukrini se održavaju pjesnički susreti gdje se okupi oko 40 pjesnika iz okruženja. Oni stihovima o rijeci šalju apel za očuvanje i bolju zaštitu ovog prirodnog blaga – rekao je direktor Turističke organizacije opštine Der-venta, Grozdan Ružičić.

Osim pjesnika, na obalama Ukrine se okupljaju i likovni umjetnici, koje rijeka inspiriše da stvaraju najljepša djela.

N.S. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here