Vijesti Politika Zatražen opoziv Marinka Nikolaša

Zatražen opoziv Marinka Nikolaša

2

Klubovi odbornika SNSD, SP, NDP-US-SPS u Skupštini grada Derventa podnijeli su prijedlog za opoziv potpredsjednika derventskog parlamenta Marinka Nikolaša.

U obrazloženju ovog prijedloga klubovi navode da je Nikolaš kao direktni organizator posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Derventi i odlikovanja 103. brigade HVO-a uzdrmao temelje mukotrpno građenog suživota.

Potpredsjednik Skupštine grada Marinko Nikolaš ujedno je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Hrvatskog vijeća odbrane Herceg Bosne – podružnica u Derventi, a u njegovoj organizaciji je 25. marta u Derventi za zasluge u ratu i iskazano junaštvo njenih pripadnika odlikovana zloglasna 103. brigada HVO-a od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a sve je to osvjedočeno njegovim potpisom kao organizatora, navodi se u prijedlogu za opoziv.

Navodi se da je Nikolaš svojim nemoralnim, nedoličnim i neodgovornim ponašanjem ponizio je sve srpske žrtve i nanio neoprostivu i neprocjenjivu štetu međunacionalnim odnosima Srba i Hrvata u Derventi, te pokazao da nije dostojan da obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine grada.

Smjenu Nikolaša, kao jednog od glavnih organizatora dolaska hrvatskog predjednika u Derventu 25. marta i koji se kao jedini kao derventski funkcioner sastao sa Milanovićem, zatražila je Gradska boračka organizacija.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

 1. Za njih nema ni suda ni policije kad ih je pozvao saučesnik Ronhil da rade šta hoće.Pljačka je prioritet a borci se bave glupostima po rohilovcima.

 2. „Oslobodjenje“ 25. 04. 2023
  Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, komentarisao je svoju nedavnu posjetu Derventi gdje je odlikovao pripadnike HVO-a, a što je izazvalo buru negodovanja posebno među opozicionarima u Republici Srpskoj koji su tražili da se Milanović proglasi nepoželjnom osobom.
  Ističe kako mu je Dodik odobrio dolazak u Derventu.
  – Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš? popustio je pod pritiskom, rekao je Milanović.
  Komentarisao je hrvatski predsjednik i najnovije secesionističke najave lidera SNSD-a. On kaže da zbog Dodikovih i Vučićevih poruka “i treba i ne treba biti zabrinut”.
  – Da, jer to nije realno i neće tako biti. Nije odgovorno ljudima stvarati iluziju i podgrijavati želju. BiH je tu i ostat će takva kakva je. Ne zabrinjava jer je to potpuno nerealno. Uz čiju pomoć će se to dogoditi? Rusije? Moj prijateljski savjet braći Srbima, dajte ljudi, dođite sebi. Nema pomoći od Rusije, niste nikada ni imali. Bugari su imali koristi jer su ih oslobodili od Turaka, vas nisu. Kako mislite sad se otcijepiti iz BiH. Konstantno ide ta prijetnja kad god se Dodiku učini da mu negdje pušta voda, kazao je.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here