Vijesti Društvo Završena izgradnja višenamjenskog objekta u Pojezni

Završena izgradnja višenamjenskog objekta u Pojezni

0

Ovih dana okončani su radovi na obnavljanju, ili bolje rečeno, izgradnji novog objekta na mjestu nekadašnje prodavnice u Pojezni.

Naime, nakon konfiskacije pravoslavnog crkvenog zemljišta poslije Drugog svjetskog rata na tom mjestu je sagrađen objekat koji je više decenija služio kao prodavnica. Ipak, nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata ovo zemljište je vraćeno Crkvenoj pravoslavnoj opštini Pojezna, ali je objekat, zbog trošnog stanja, srušen.

Obnavljanje ovog objekta je započelo 2013. godine, a ovih dana je obavljena malteraža i postavljena fasada, te okrečena unutrašnjost. Novi objekat je dimenzija 17×6 metara, veći je od nekadašnjeg i sada se sastoji od dvije etaže, rekli su nam u Crkvenoj opštini Pojezna, koja je zajedno sa parohijanima finansirala izgradnju objekta.

U Crkvenoj opštini se nadaju da bi zgrada mogla da ima komercijalnu namjenu.

Poslovni prostor je višenamjenski i pogodan je za komercijalnu upotrebu. Nadamo se da će biti interesa da neko ponovo otvori prodavnicu, s obzirom da u selu imamo samo kiosk, ili nešto slično, poručili su iz CO Pojezna.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here