Vijesti Sport Završena 13. trka “Beograd-Banjaluka”: Kroz Derventu projurilo 176 biciklista iz 30 zemalja...

Završena 13. trka “Beograd-Banjaluka”: Kroz Derventu projurilo 176 biciklista iz 30 zemalja – FOTO/VIDEO

0

Poljak Pavel Francak pobjednik je 13. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, dok je najbrži u posljednjoj, četvrtoj etapi bio Slovenac Marko Kump.

Pobjednik druge i treće etape bio je Holanđanin Vouter Vipert iz “EvoPro rejsinga”, dok je najbrži u prvoj etapi bio Aron Gejt.

U četvrtoj etapi, koja je vožena kroz Prnjavor-Derventu-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj Ljevčanski-Novu Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka, učestvovalo je 176 biciklista iz 30 zemalja.

Biciklisti su do Dervente stigli iz Prnjavora, pa su ulicama Svetog Save, Srpske vojske i Kralja Petra I došli do Trga oslobođenja, odakle su se ulicama 1. maja, Marije Bursać i Dubička spustili do magistralnog puta i dalje nastavili prema Srbcu.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala je 18. aprila u beogradskoj opštini Obrenovac.

Trka je podijeljena u četiri etape – Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.

Među biciklistima su učesnici iz Srbije, Irske, Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Bjelorusije. U slovenačkoj ekipi je i Gašpar Kaprašin, pobjednik prošlogodišnje trke.

Učestvuju čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski “Gasprom”, italijanske “Sanđemini” i “D’amiko” i austrijski “Hrinkof”.

Trinaesta biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu.

Poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

Derventa Cafe/RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here