Vijesti Privreda Završena žetva strnih žita i uljane repice – VIDEO

Završena žetva strnih žita i uljane repice – VIDEO

0

Žetva usjeva derventskog “Poljoprivrednika” je završena, a prema riječima Zlatka Mikervića, prinosi u Posavini na oranicima koje su zasijali nisu na očekivanom nivou.

Grupacija “Poljoprivrednik” zasijala je oko 1700 hektara pšenice i sjemenske pšenice.

Prinosi su podbacili u odnosu na očekivano, vizuelno je izgledalo bolje nego što zapravo jeste. Prosjek je oko 5 i po tona po hektaru. Cijene pšenice na tržištu su haotične, proizvođači u Srbiji i Hrvatskoj žitarice drže u silosima i ne izlaze sa cijenama. Naša otkupna cijena je 0,61 KM po kilogramu, kaže Zlatko Mikerević, direktor “Poljoprivrednika”, dodajući da su cijene na svjetskim berzama trenutno u padu.

On je istakao da je slična situacija po prinosima je i sa ječmom, dok je prinos uljane repice solidna “četvorka” sa 2,7 tona po hektaru.

Žetvu strnih žita “Poljoprivrednik” nastavlja u Glamoću i Grahovu.

TV K3

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here