Vijesti Društvo Završeno asfaltiranje pete kružne raskrsnice u Derventi

Završeno asfaltiranje pete kružne raskrsnice u Derventi

1

Danas je završeno polaganje asfaltne podloge na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Prnjavor-Derventa, Doboj-Derventa i Derventa-Brod. 

Do konačnog završetka projekta preostalo je još hortikulturno uređenje ovog infrastrukturnog objekta, te postavljanje saobraćajne signalizacije.

Derventa je tako dobila peti kružni tok, odnosno drugi napravljen sredstvima Puteva Srpske. Radove je izvelo derventsko preduzeće “Geokop”.

Nekadašnja raskrsnica rekonstruisana je u trokraku kružnu raskrsnicu ulaznih traka širine oko 4 metra, izlaznih oko 5,1 metar i unutrašnje trake širine 6 metara, a vanjskog ukupnog prečnika 23,5 metara.

Asfaltna konstrukcija sastoji se od dva tamponska sloja debljine po 20 centimetara, dva sloja asfaltne mase i habajućeg sloja. Vrijednost radova je 850.000 maraka.

Takođe, završeno je i asfaltiranje dionice od 1.550 KM kroz Industrijsku zonu za šta je izdvojeno 898.000 KM, a izvođač radova bio je “MG mind”.

Derventa Cafe

 

 

1 komentar

  1. Gospodo,
    izdvojili ste cca 1.700.000 KM, za neku raskrsnicu bez koje se moglo, a osnovne škole u gradu nema. Brine li neko o prioritetima u ovoj naseobini.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here